Medialle

Lehdistötiedotteet

2021

Tiedote 16.2.2021: Kaakon Kamarimusiikki soi 6.-10.7.2021

Kaakon Kamarimusiikin järjestelyt ensi kesän festivaalia varten ovat parhaillaan käynnissä. Mikäli tilanne sen sallii, kamarimusiikki soi Kaakossa tiistaista 6.7. lauantaihin 10.7.2021. Konsertteja on suunnitteilla yksitoista. Kesällä 2020 festivaali jouduttiin koronan takia perumaan, mutta loka-marraskuun vaihteessa pystyttiin kuitenkin järjestämään pienimuotoinen kahden konsertin Syyssoitto Virolahden kirkossa. Tulevan kesän festivaali olisi toteutuessaan vuonna 2014 toimintansa aloittaneen Kaakon Kamarimusiikin kahdeksas tapahtuma.

Tulevan kesän suunnittelussa varaudutaan siihen, että rajoituksia on edelleen voimassa ja noudatamme tarkoin voimassa olevia suosituksia. Kaakon Kamarimusiikin vahvuus on festivaalin pieni koko ja joustavuus. Esiintyjille ja järjestäjille on kertynyt tietoa ja vahvaa käytännön kokemusta turvajärjestelyistä koko kuluneen vuoden ajalta. Pystymme sopeuttamaan toimintamme ja tekemään päätöksiä nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Yleisön, esiintyjien ja tapahtuman tekijöiden turvallisuus on ehdoton edellytys, josta ei tapahtumassa tulla tinkimään.

Rajalla

Festivaali kantaa tänä vuonna tunnuslausetta ”Rajalla”. Kolmesataa vuotta sitten solmittiin Ruotsin ja Venäjän välille Uudenkaupungin rauha (1721). Rauhan rajan lähtöpiste oli Virolahdella. Raja jakoi Virolahden keskeltä kahtia ja mullisti paikallisten asukkaiden elämän – kuten monesti myöhemminkin. Kulttuurit kohtasivat Virolahdella kolmesataa vuotta sitten ja sitä henkeä tavoittelemme myös ohjelmistossa. Raja erottaa ja samalla myös yhdistää. Rajalla olemisessa on sekä haittansa että etunsa – olla ensimmäinen, olla lähimpänä toista. Festivaalin ohjelmassa teema näkyy slaavilaisen ja skandinaavisen kulttuurien rinnastamisessa ja yhdistämisessä. Kesän 2020 peruuntuneen festivaalin teemoja löytyy myös tämän vuoden ohjelmassa. Salpalinja 80 vuotta -konsertti ja tilausteos kuullaan tulevana kesänä. Luontoteema on jälleen festivaalilla läsnä mm. Vahtivuoren luontonäyttämöllä toteutettavan esityksen muodossa. Uuno Klamin 120 -juhlavuosi huomioidaan myös ohjelmassa.

Kesän festivaalin ohjelma julkaistaan maaliskuussa.

Antti Niemi toiminnanjohtajaksi

Festivaalin käynnistämisvaiheista 2013 lähtien mukana ollut toiminnanjohtaja Siru Ahopelto jättää tänä vuonna tehtävän seuraajalleen Antti Niemelle. Niemi ei suinkaan ole vieras hahmo festivaalilla, vaan hän on ollut mukana vuodesta 2015 lähtien jokaisessa tapahtumassa konserttijärjestäjän tehtävässä ja paikat sekä ihmiset ovat tulleet vuosien varrella hyvin tutuiksi. Mukanaan Antti Niemi tuo festivaalille rautaista kokemusta. Hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesterijärjestäjänä. Lisäksi hänellä on kokemusta maamme johtavien festivaalien moninaisista järjestelytehtävistä, cv:stä löytyvät mm. Meidän Festivaali, Musiikin Aika, Avanti!n Suvisoitto ja Savonlinnan oopperajuhlat.

 

2019

Tiedote 11.10.2019: Kaakon Kamarimusiikki Finland Festivalsin jäseneksi

Kaakon Kamarimusiikki on valittu Finland Festivalsin jäseneksi. Finland Festivals on valtakunnallinen taide- ja kulttuurifestivaalien yhteistyöjärjestö, joka kokoaa sateenvarjonsa alle Suomen parhaat ja kiinnostavimmat tapahtumat. Musiikin eri lajien lisäksi mukana on niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin parhaat tekijät. Jäsenfestivaaleja on tällä hetkellä lähes sata. Finland Festivalsin tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, promootio, tiedotus, kansainvälistyminen, kulttuurimatkailun edistäminen, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus. Se on festivaalikentän ääni, asiantuntija ja ylivoimainen tietopankki, jonka asiantuntemusta käytetään aina kun festivaalien toimintaedellytyksiä koskevia päätöksiä tehdään.

– Olemme oikein iloisia, että meidät hyväksyttiin jo näin alkutaipaleellamme mukaan. Uskon, että saamme Finland Festivalsin kautta hyviä työkaluja Kaakon Kamarimusiikin kehittämiseen ja viesti meistä leviää entistä laajemmalle. Odotamme myös paljon verkostoitumiselta ja sitä kautta saatavalta vertaistuelta, kertoo toiminnanjohtaja Siru Ahopelto.

Finland Festivals: http://www.festivals.fi

Tiedote 25.6. Kaakon_Kamarimusiikki_alkaa_soida_tiistaina_2.7._Virolahdella

Tiedote_10.6.2019_Kantaesitys_Harjussa_ja balettiohjelmaa

Tiedote 26.3.2019_ Kaakon Kamarimusiikki 2.-6.7.2019 – ohjelma on julkaistu

Kuvia median käyttöön sivun alaosassa!

2018

Tiedote 25.6.2018: Kaakon Kamarimusiikki kertoo tarinoita

Tiedote 23.5.2018: Kaakon Kamarimusiikki on täynnä tarinaa – huipulla ooppera Simson ja Delila

Tiedote 5.3.2018: Kaakon Kamarimusiikki 3. – 7.7.2018 

2017

Tiedote 19.6.2017: Lipunmyynti alkaa kesäinfossa 21.6.

Tiedote 6.6.2017: Viipuri, Lilli Paasikivi ja klassisen kulmakivet Kaakon Kamarimusiikin vetonauloina

Tiedote 24.4.2017: Kaakon Kamarimusiikissa 4-8.7. on ystävyyttä, matkailua, rajayhteisyyttä: Virolahti ja Viipuri veljeksiä kulttuurissa

Tiedote 15.3.2017: Kaakon Kamarimusiikki 4.-8.7.2017 – Musiikki ei tunne rajoja

Tiedote 15.3.2017: Konserttimatka Viipuriin 4.7.2017

Kuvia

Alla olevat kuvat on tarkoitettu median käyttöön.