kaakon kamarimusiikin 2024

Mestarikurssit
Master Classes

Viulun mestarikurssi
29.6-4.7.2024

Viulun mestarikurssin ajankohta on 29.6. – 4.7. Kurssin ohjelmassa on myös esiintymisiä ja loppukonsertti osana festivaalin ohjelmaa torstaina 4.7.2024.

Viulun mestarikurssin opettajana toimii Sibelius-Akatemian viulun lehtori Tero Latvala. Kurssipianistimme on Helsingin Konservatorion kamarimusiikin ja pianonsoiton opettaja Liisa Malmivaara.

Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä. Linkki lomakkeeseen löytyy alta.

***HUOM! Tällä hetkellä (19.5.2024) kurssi on täynnä. Halutessasi voit ilmoittautua jonoon, jolloin peruutustilanteessa saatat saada vapautuvan paikan.***

Mestarikurssilla saat henkilökohtaista opetusta 5×45 min, säestystunteja ja esiintymismahdollisuuksia.  Loppukonsertti 4.7.2024 on osa Kaakon Kamarimusiikki -festivaalia. Kurssi on suunnattu opinnoissaan edistyneille opiskelijoille


The South-East Chamber Music Festival will arrange master classes for violin 29.6.-4.7.2024 in the beautiful surroundings of the Harju Manor in Virolahti, the southeasternmost Finland. Registration will be opened in spring 2024! 

Tero Latvala

Tero Latvala toimii Taideyliopistossa jousisoitinten ja kamarimusiikin orkesterikoulutuksen lehtorina. Hän toimii myös viulunsoiton mentorina Lead! Akatemiassa yhdessä Jukka-Pekka Sarasteen kanssa.

Tero Latvalan ura konserttimestarina alkoi vuonna 1988 Suomen Kansallisoopperan orkesterin toisena konserttimestarina. Sen jälkeen hän siirtyi Tapiola Sinfoniettan ja vuonna 2004 Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestariksi. Latvala on toiminut eri pituisia ajanjaksoja konserttimestarina mm. Turun, Tampereen, Lahden ja Helsingin kaupunginorkestereissa.

Lohjan kaupunginorkesterin konserttimestarina Tero aloitti syksyllä 2020. Hän on konsertoinut kamarimuusikkona ja solistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän esiintyy säännöllisesti myös “liidaamalla” eli johtaen orkesteria konserttimestarin tai solistin paikalta.

Liisa Malmivaara

Liisa Malmivaara on opiskellut pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin, Sibelius-Akatemiassa (MuM 2004) Hui-Ying Tawaststjernan, Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa José Ribéran ja Sweelinck-konservatoriossa (Music Post graduate 2000) Naum Grubertin johdolla. Lisäksi hän on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Olli Mustosen, Emanuel Krasovskyn, Fou Ts’ongin ja Murray Perahian mestarikursseille. 

Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisissä pianokilpailuissa 1992 ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa 2001. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona mm. Josef Hofman -festivaaleilla Puolassa, Nurmeksen Nuori musiikki -festivaaleilla, Lemin musiikkipäivillä, Mäntän musiikkijuhlilla ja Pianoaura-festivaaleilla. Liisa Malmivaara toimi Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2003-2017. Nykyään hän opettaa kamarimusiikkia ja pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa.