Tiedote 24.4.2017

Tiedote 24.4.2017

Kaakon Kamarimusiikissa 4-8.7. on ystävyyttä, matkailua, rajayhteisyyttä:

Virolahti ja Viipuri veljeksiä kulttuurissa

Kaakon Kamarimusiikilla Virolahdella on neljäs kamarimusiikkifestivaali 4.-8.7.  Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Juhlavuoden teema Musiikki ei tunne rajoja sisältää festivaalin konserttialoituksen 4.7. Viipurissa, missä konsertit ovat Aallon kirjastotalossa ja Pietarin-Paavalin kirkossa.

 –        Olemme rakentaneet rajayhteistyötä vuosien ajan, sillä Virolahdella on vanhat, kulttuuriset siteet Viipuriin, Pietariin ja Venäjälle, Kaakon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto selvittää.

–        Musiikki on loistava tapa kokea yhteisyyttä erityisesti Suomen juhlavuonna. Olemmekin halunneet olla läsnä myös Viipurissa ja tarjota musiikkielämyksen viipurilaisille. Vastaanotto on ollut lämmin ja konserttijärjestelyt ovat sujuneet loistavasti.

Neljäs festivaalikesä tarjoaa kaikkiaan 11 konserttia virolahtelaisissa ympäristöissä. Konserttipaikat ovat maaseudun parasta antia: kauneimmat kirkkosalit, tunnelmalliset seurantalot ja historiaa huokuvat museomiljööt.

Uusia ja jännittäviä konserttielämyksiä löytyy: sodanaikaisessa kallioon louhitussa Soikonvuoren luolassa soivat J.S. Bachin yksinlaulut ja Klamilan Fish&Soul –satamafestivaalin lasten ohjelmaa maustaa nyt myös klassinen musiikki.

Tavataan taiteilijat

–   Tuomme muusikot yleisön lähelle järjestämällä taiteilijatapaamisia, joissa tutustutaan taiteilijoihin, kuullaan teoksista ja kysyminen on vapaata, Ahopelto kertoo. Konserttielämystä syventävät esittelyt, joissa Kaakon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen ja konserttien muusikot kertovat esitettävistä teoksista.

– Olemme selkeästi lunastaneet paikan tasokkaana kamarimusiikkifestivaalina. Vieraamme viihtyvät, muusikot viihtyvät, kaikki viihtyvät, Siru Ahopelto kiittää. – Laajaan tarjontaa sisältyy myös maksuttomia konsertteja, sillä haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden päästä mukaan Kaakon Kamarimusiikin elämyksiin.

Viime vuonna konserteissa ja tapahtumissa oli 1500 vierasta, ja tänä vuonna odotuksena on kasvava konserttiyleisö. – Viipurin matkalla mahtuu lisäksi noin 100 Virolahdelta lähtevää konserttivierasta. Jos lähtijöitä on sitäkin enemmän, pyrimme silti järjestämään kaikille mahdollisuuden päästä mukaan nauttimaan musiikista.

Heinäkuussa Kaakon Kamarimusiikissa soivat jälleen klassikot, kaikki suuret. Suomi 100 –juhlavuoden sävyjen lisäksi ohjelmassa on myös venäläisiä sekä eurooppalaisia klassikoita: mm. Tšaikovski,  Glinka ja Šostakovitš sekä Beethoven, Brahms ja Schubert.

 

Lisätiedot

Siru Ahopelto
Kaakon Kamarimusiikki
Toiminnanjohtaja
Puh. 040 519 2375
siru@kaakkofestival.fi

www.kaakkofestival.fi

https://www.facebook.com/kaakonkamarimusiikki/

 

Taiteilijat 2017

Viipuri 4.7.2017:

Jukka Merjanen, viulu, taiteellinen johtaja
Petteri Iivonen, viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Ylinen, sello
Tuomas Turriago, piano

Kaakon Kamarimusiikki 5.-8.7.2017:

Jukka Merjanen, viulu, taiteellinen johtaja
Petteri Iivonen, viulu
Janne Malmivaara, viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Mari Viluksela, alttoviulu
Tomas Nuñes-Garcés, sello
Tuomas Ylinen, sello
Maria Krykov, kontrabasso
Tuomas Turriago, piano
Liisa Malmivaara, piano
Bence Bogányi, fagotti
Erik Rousi, bassobaritoni

Torstai 6.7., Rakkauslauluja kesäillassa –konsertti:

Mari Palo, sopraano
Lilli Paasikivi, mezzosopraano
Markus Nykänen, tenori
Kristian Lindroos, baritoni
Johannes Piirto, piano
Ilmo Ranta, piano