Lauri Kankkunen

Sello

Biografia

Lempäälästä lähtöisin oleva Lauri Kankkunen (s.1990) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana. Hän voitti III palkinnon Turun XII Sellokilpailussa helmikuussa 2014. Kankkunen on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina ja kamarimuusikkona mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Santander International Music Festivalilla Espanjassa, Iitin musiikkijuhlilla, Sysmän Suvisoitossa, Helsingin Juhlaviikoilla, Helsinki Chamber Music Festivalilla sekä Helsingin Kamarikesässä. Suomen ulkopuolella Kankkunen on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa.

Lauri Kankkunen on Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Tampere Filharmonian sellon äänenjohtajana. Lisäksi hän soittaa klassista musiikkia ja jazzia yhdistelevässä Pushkin Quintetissa.

Kankkusen on tärkeimpiä opettajia ovat olleet Pauli Heikkinen, Martti Rousi ja Truls Mørk. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. David Geringas, Frans Helmerson ja Menahem Pressler.

Kankkusella on käytössään Pro Filharmonia ry:n omistama Giacomo Rivolta -sello vuodelta 1810. Häntä ovat myös tukeneet mm. Martin Wegelius –säätiö, Wihurin säätiö, Pro Musica –säätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Alfred Kordelinin säätiö sekä Suomen ja Pirkanmaan Kulttuurirahastot.

Vapaa-ajallaan Kankkunen nauttii jalkapallosta sekä itse pelaten että sivusta seuraten.