Jukka Merjanen

taiteellinen johtaja, viulu

Biografia

Jukka Merjanen aloitti viulunsoiton opinnot nelivuotiaana ja jatkoi opintojaan myöhemmin sekä Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa että Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001 suoritettuaan viuludiplominsa korkeimmalla mahdollisella arvosanalla. Hän on jo aikaisessa vaiheessa yhdistänyt urallaan menestyksekkäästi sekä orkesterimuusikon että esiintyvän taiteilijan uran. Jo vuodesta 1998 lähtien, saatuaan ensimmäisen orkesterikiinnityksensä Helsinki Filharmonian 1-viulistina hän on samaan aikaan jatkuvasti konsertoinut säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona, sekä koti- että ulkomailla. Vierailevan 1. konserttimestarin tehtäviä Merjanen on hoitanut erittäin monissa orkestereissa; mm. Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Tampere Filharmoniassa, Tapiola Sinfoniettassa, Kymi Sinfoniettassa, Kuopion Kaupunginorkesterissa, Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterissa sekä Kööpenhaminan filharmonikoissa. Vuodet 2004-2007 Merjanen vietti Lontoossa työskennellen maailmankuulun The Royal Philharmonic Orchestran konserttimestarina. Palattuaan takaisin Suomeen Merjanen työskenteli 1.vuorottelevana konserttimestarina Turun Filharmonisessa orkesterissa vuosina 2008- 2012. Syyskaudesta 2012 Merjanen on toiminut Suomen Kansallisoopperan 1.konserttimestarina. 

Konserttimestarina työskentelyn ohella Merjanen on aktiivisesti jatkanut toimintaansa sekä kamarimuusikkona että solistina. Konserttikaudella 2016 Merjanen esiintyy solistina Jyväskylän,
Lappeenrannan, Mikkelin, Joensuun sekä Suomen Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Viimeisimpiä
vierailuja taiteilijana kamarimusiikkifestivaaleille Merjanen on tehnyt mm Kuhmoon sekä Iitin
Musiikkijuhlille. Soittimenaan hänellä on Andrea Guarneri- viulu vuodelta 1682.

Toimintansa vuonna 2014 aloittanut Kaakon Kamarimusiikki on Merjasen perustama festivaali, jonka taiteellisena johtajana hän toimii.

Yhteys

Sähköposti : jukka@kaakkofestival.fi