Tuuli Takkala

Tuuli Takkala

piano

Biografia

Pianisti Tuuli Takkala valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta keväällä 2007 opettajinaan Hamsa Al-Wadi Juris ja Matti Raekallio. Pianon diplomitutkintonsa Takkala suoritti keväällä 2006 erinomaisin arvosanoin. Pianopedagogiksi hän valmistui Helsingin Konservatoriosta 2001 opettajinaan Seppo Salovius ja Matti Raekallio. Takkala opiskeli Unkarissa Budapestin Liszt-Akatemiassa vaihto-opiskelijana lukuvuoden 2003-04 opettajinaan professorit László Baranyay ja István Lantos. Tuuli Takkala on täydentänyt opintojaan lukuisin pianon, liedin, kamarimusiikin, oopperakorrepetition ja improvisaation mestarikurssein. 

 

Tuuli Takkala toimii pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Musiikkiopisto Juvenaliassa ja Porvoonseudun musiikkiopistossa. Musiikkikoulu Virtuksessa hän on toiminut laulajien säestäjänä vuodesta 2004. Lisäksi hän työskentelee säestäjänä Jaakko Ryhäsen laulutunneilla (vuodesta 2011), sekä kesäisin erilaisilla laulukursseilla. Takkala esiintyy säännöllisesti lied-pianistina, kamarimuusikkona ja säestäjänä. Hän on työskennellyt myös korrepetiittorina sekä orkesterin pianistina mm. Musiikkiopisto Juvenalian musikaaleissa Peter Pan 2010, Ötökän elämää  2015 ja Suruttomat 2016 sekä oopperassa Rinaldo 2017. 

 

Takkala on esiintynyt Suomen lisäksi Unkarissa, Italiassa, Ranskassa, Irlannissa, Saksassa ja Israelissa. Näistä mainittakoon esiintyminen YK:n Suomen itsenäisyyspäivän juhlassa 2011 Jerusalemissa. Basso Jaakko Ryhäsen kanssa Takkala on konsertoinut Karstulan 150-vuotisjuhlakonsertissa kesällä 2017. Yhdessä Jaakko Ryhäsen ja launsuntataiteilija Liisa-Maija Laaksosen kanssa Takkala on konsertoinut äitienpäiväkonsertein mm. Kansallisteatterissa 2017 ja 2018 ja Tampereen Komediateaterissa 2017. Kesällä 2016 Tuuli Takkala esiintyi Taidekeskus Salmelan Merikanto-gaalakonsertin pianistina Mäntyharjulla yhdessä nimekkäiden nuorten laulajien kanssa ja kesällä 2017 Joroisten Musiikkipäivillä tenori Jere Martikaisen ja baritoni Joonas Asikaisen pianistina. Basso Matti Turusen kanssa Takkala konsertoi Kairosmajalla maaliskuussa 2018. 

Tuuli Takkala toimii tänä kesänä Kaakon Kamarimusiikin Mestarikurssien pianistina.