Tuula Paavola

mezzosopraano

Biografia

Mezzosopraano Tuula Paavola valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2003.

Hän on laulanut solistina useiden oopperoiden kantaesityksissä, viimeisimpänä Barbaran rooli Riikka Talvitien Tuomarin vaimo-oopperassa 2017. Mittava on myös levytetty Elisabethin rooli Jyrki Linjaman oopperassa Die Geburt des Täufers vuodelta 2014.

Tärkeimpiä kantarepertuaarin rooleja ovat olleet Dalila Saint-Saënsin oopperassa Samson et Dalila (konserttiesityksenä) , Mozartin Taikahuilun Kolmas nainen (mm. useina vuosina Kansallisoopperassa), Ulrica Verdin Naamiohuveissa (Jyväskylän ooppera 2013), Principessa de Bouillon Cilean Adriana Lecouvreurissa (Turun linna 2015) ja Maddalena Verdin Rigoletossa (Joensuun ooppera 2017).

Tuula Paavola on menestynyt useissa kilpailuissa, mm. vuonna 2001 hän voitti Kangasniemen laulukilvan ensimmäisen palkinnon. Vuodesta 2004 hän on ollut kiinnitettynä Kansallisoopperan kuoroon. Hän on laulanut useimpien suomalaisten kamariorkestereiden, maakuntaorkestereiden sekä Radion Sinfoniaorkesterin solistina, ja esiintynyt lied-laulajana useissa Euroopan maissa sekä Etelä-Koreassa. Hänen repertuaariinsa kuuluvat kaikki yleisimmät kirkkomusiikkiteokset sekä monet orkesterilaulut, kuten esimerkiksi Mhalerin ”Kindertotenlieder”.