Petteri Iivonen

viulu

Biografia

Petteri Iivonen (s. 1987) on kiistatta yksi viime vuosien parhaista suomalaisista nuorista solisteista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan sekä herkkyyden ja harkitun fraseerauksen ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen tuli toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen vain toinen kilpailussa menestynyt suomalainen. Hän on myös Kuopion valtakunnallisen viulukilpailun nuorin voittaja.

Petteri Iivosen uran kohokohtia ovat olleet esiintymiset Israelin filharmonikkojen, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzin, Royal Chamber Orchestra of Wallonian, New European Ensemblen ja Lithuanian National Symphony Orchestran kanssa. Hän on soittanut myös Unkarissa Pannon filharmonikkojen, Italiassa Orchestra Sinfonica del Friuli Venezia Giulian, Kazakstanissa Zhambyl State Philharmonicin ja Slovenian RTV sinfoniaorkesterin solistina ja lisäksi Suomessa Helsingin ja Turun kaupunginorkestereiden, Sinfonia Lahden sekä Oulu Sinfonian, Radion sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Kamariorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan solistina.

Iivonen on esiintynyt myös Museé du Louvressa Pariisissa, Walt Disney Concert Hallissa, Helsingin Musiikkitalossa, Palacio de Festivales de Cantabriassa Espanjassa, Lahden Sibeliustalossa ja Kodaly Centerissä Unkarissa. Kapellimestareista Iivonen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Jean-Jacques Kantorowin, John Storgårdsin, Hannu Linnun ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa. Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin Viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivin Mann Auditoriumissa.

Petteri Iivonen on tuttu näky myös muun muassa Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla, ja hänen kamarimusiikkipartnereistaan mainittakoon Nobuko Imai, Elisabeth Leonskaja, Michel Lethiec, Clive Greensmith, Atar Arad, Frans Helmerson, Michaela Martin, Regis Pasquier, Paul Neubauer, Martin Beaver, Ralf Gothoni ja Ara Gregorian. Tämän lisäksi Iivonen on soittanut Michelangelo- ja Tokyo-kvartettien kanssa ja hän on Sibelius Piano Trion perustajajäsen. Hänet valittiin 2017 Suomen Kansallisoopperan
konserttimestariksi.

Kaakon Kamarimusiikissa Petteri Iivonen vierailee nyt toista kertaa.