Maria Krykov

kontrabasso

Biografia

Maria Krykov aloitti kontrabasson opinnot vuonna 1999 Itä-Helsingin musiikkiperuskoulussa Lasse Lagercrantzin oppilaana. Vuonna 2006 hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa hänen opettajanaan toimi edelleen Lagercrantz. Vuonna 2011 Maria Krykov aloitti musiikin kandidaatin opinnot Saksassa Folkwang Universität der Künstessä ja keväästä 2014 alkaen hän on jatkanut opintojaan Berliinin filharmonikoiden soolobasisti Matthew McDonaldin johdolla Hanns Eisler –musiikkikorkeakoulussa Berliinissä.
Vuosina 2012-2013 Maria Krykovilla on ollut akatemiapaikka Kölnin Gürzenich-orkesterissa ja vuodesta 2016 lähtien Berliinin Deutsches Symphonie-Orchesterissa. Krykov oli myös pitkäaikainen Euroopan unionin nuoriso-orkesterin jäsen, jossa hän toimi äänenjohtajana kevätkiertueella 2014. Lisäksi hän on ollut avustajana Amsterdamin kuninkaallisessa Concertgebouw-orkesterissa ja kesäkuussa hän soittaa soolobasistina Mahler Chamber Orchestrassa.
Kamarimuusikkona Krykov on ollut mm. Helsingissä ja Sysmässä ja Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla vuodesta 2012 lukien.
Maria Krykov on ARD-kilpailun semifinalisti (2016), 2. palkinnon voittaja kansainvälisessä Sperger kontrabassokipailussa (2016) ja 1. palkinnon voittaja Ankaran kansainvälisessä kontrabassokilpailussa (2015).
Maria Krykov on soittanut solistina mm. Münchenin kamariorkesterin, Baden-Baden philharmonikoiden ja Orchestra Concerto Celestinon kanssa.