Mari Viluksela

alttoviulu

Biografia

Mari Viluksela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Teemu Kupiaisen, Lilli Maijalan ja Tommi Aallon johdolla. Tällä hetkellä hän viimeistelee opintojaan Hampurin musiikkikorkeakoulussa Anna Kreetta Gribajcevicin luokalla. Vuoden 2012 Tampereen valtakunnallisissa alttoviulukilpailuissa hän sai Lahja ja Viljo Koposen säätiön tunnustuspalkinnon nuorelle lahjakkaalle taiteilijalle.

Vuosina 2008-2013 Viluksela soitti pääasiassa Tomas Djupsjöbackan ohjaamassa Core-kvartetissa, joka jo vuonna 2010 voitti oman sarjansa Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailuissa Savonlinnassa. Myöhemmin kvartetti esiintyi nuorina taiteilijoina muun muassa Kuhmon kamarimusiikissa sekä Musiikkia Linnassa -festivaalilla.

Kamarimusiikin lisäksi Vilukselan kiinnostuksen kohteita ovat vanha musiikki sekä nykymusiikki. Barokkialttoviulun opetusta hän on saanut Minna Kankaalta, ja nykymusiikin parissa hän on tehnyt yhteistyötä monien nuorten säveltäjien kanssa kantaesittäen heidän teoksiaan.

Viluksela on esiintynyt säännöllisesti Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin riveissä. Kevätkauden 2015 hän soitti Bremenin filharmonikoissa Saksassa ja hoiti syksyllä 2015 Lapin kamariorkesterin sooloalttoviulistin tehtävää. Kaakon kamarimusiikkiin Mari tulee nyt toista kertaa.