Mari Viluksela

alttoviulu

Biografia

Mari Viluksela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Teemu Kupiaisen, Lilli Maijalan ja Tommi Aallon johdolla. Huhtikuussa 2017 hän valmistui maisteriksi Hampurin musiikkikorkeakoulusta Anna Kreetta Gribajcevicin luokalta. Tällä hetkellä hän tekee ”Konzertexamen”-jatko-opintoja Hampurissa ja toimii freelance-muusikkona niin Saksassa kuin Suomessakin.

Joulukuussa 2016 Viluksela esiintyi Hampurin musiikkikorkeakoulun orkesterin solistina esittäen Paul Hindemithin Der Schwanendreher -konserton. Hänet on palkittu toisella palkinnolla Elise Meyer –kilpailussa Hampurissa keväällä 2017 sekä Lahja ja Viljo Koposen säätiön tunnustuspalkinnolla Tampereen valtakunnallisissa alttoviulukilpailuissa vuonna 2012.

Vuosina 2008-2013 Viluksela soitti pääasiassa Tomas Djupsjöbackan ohjaamassa Core-kvartetissa. Kvartetti esiintyi nuorina taiteilijoina muun muassa Kuhmon kamarimusiikissa sekä Musiikkia Linnassa –festivaalilla. Myöhemmin Viluksela on jatkanut kamarimusisointia erilaisissa kokoonpanoissa ja ollut mukana monilla festivaaleilla, muun muassa Kaakon Kamarimusiikissa ja Musiikkia! Ruovesi –festivaalilla. Kokonainen festivaali, jonka perustaja ja taiteellinen johtaja Viluksela yhdessä viulisti Linda Suolahden kanssa on, järjestettiin Hämeenlinnassa ensimmäisen kerran elokuussa 2016.

Kamarimusiikin lisäksi Vilukselan kiinnostuksen kohteita ovat vanha musiikki sekä nykymusiikki. Barokkialttoviulun opetusta hän on saanut Minna Kankaalta ja Rachel Harrisilta, ja nykymusiikin parissa hän on tehnyt yhteistyötä monien nuorten säveltäjien kanssa kantaesittäen heidän teoksiaan.

Viluksela on esiintynyt säännöllisesti Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin riveissä. Kevätkauden 2015 hän soitti Bremenin filharmonikoissa Saksassa ja hoiti syksyllä 2015 Lapin kamariorkesterin sooloalttoviulistin tehtävää.