Janne Malmivaara

viulu, Mestarikurssi

Biografia

Janne Malmivaara kuuluu maamme eturivin viulisteihin ja viulupedagogeihin. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin; hän on esiintynyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Nauvon musiikkipäivillä, Nurmeksen Nuori Musiikki -festivaaleilla ja Lemin musiikkijuhlilla. Hän on soittanut mm. Turun filharmonisen orkesterin, RSO:n ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina. 

Malmivaara on toiminut lehtorina Ammattikorkeakoulu Metropoliassa 2003-2006 ja Sibelius- Akatemiassa 2006-2011, missä hän toimii edelleen tuntiopettajana. Turun konservatorion viulunsoiton yliopettajana hän on ollut vuodesta 2010. Vuonna 2015 Malmivaara aloitti Helsingin konservatorion viulunsoiton lehtorina.

Janne Malmivaara on opiskellut Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tina Suomelan, Tanskan Kuninkaallisessa konservatoriossa prof. Milan Vitekin, Sibelius- Akatemiassa prof. Tuomas Haapasen ja Rotterdamin konservatoriossa prof. Ilja Grubertin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut 1988-1992 Kuhmon viulukoulussa, jossa opettajina toimivat Pavel Vernikov, Zinaida Gilels ja Ilja Grubert.

Janne on Kaakon Kamarimusiikin kantavia voimia, hän on ollut mukana jokaisessa tapahtumassa alusta asti vuodesta 2014 ja lisäksi opettanut täysiä mestarikursseja 2015-2017.