kaakon kamarimusiikin 2024

Taiteilijat

Taiteilijat

Jukka Merjanen
taiteellinen johtaja, viulu

Jukka Merjanen aloitti viulunsoiton opinnot nelivuotiaana ja jatkoi opintojaan myöhemmin sekä Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa että Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001 suoritettuaan viuludiplominsa korkeimmalla mahdollisella arvosanalla. Hän on jo aikaisessa vaiheessa yhdistänyt urallaan menestyksekkäästi sekä orkesterimuusikon että esiintyvän taiteilijan uran. Jo vuodesta 1998 lähtien, saatuaan ensimmäisen orkesterikiinnityksensä Helsinki Filharmonian 1-viulistina hän on samaan aikaan jatkuvasti konsertoinut säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona, sekä koti- että ulkomailla.

Vierailevan 1. konserttimestarin tehtäviä Merjanen on hoitanut erittäin monissa orkestereissa; mm. Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Tampere Filharmoniassa, Tapiola Sinfoniettassa, Kymi Sinfoniettassa, Kuopion Kaupunginorkesterissa, Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterissa sekä Kööpenhaminan filharmonikoissa.

Vuodet 2004-2007 Merjanen vietti Lontoossa työskennellen maailmankuulun The Royal Philharmonic Orchestran konserttimestarina. Palattuaan takaisin Suomeen Merjanen työskenteli 1.vuorottelevana konserttimestarina Turun Filharmonisessa orkesterissa vuosina 2008- 2012. Syyskaudesta 2012 Merjanen on toiminut Suomen Kansallisoopperan 1.konserttimestarina. 

Konserttimestarina työskentelyn ohella Merjanen on aktiivisesti jatkanut toimintaansa sekä kamarimuusikkona että solistina. Soittimenaan hänellä on Andrea Guarneri- viulu vuodelta 1682. Toimintansa vuonna 2014 aloittanut Kaakon Kamarimusiikki on Merjasen perustama festivaali, jonka taiteellisena johtajana hän toimii.

Petteri Iivonen, viulu

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista ja menestyneimmistä suomalaisista viulutaiteilijoista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan (Il Gazzettino) ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen sijoittui toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ja hän on legendaarisen Opéra National de Paris 1. konserttimestari.

Iivosen soolouran kohokohtia ovat olleet esiintymiset Israelin Philharmonic Orchestran, Montreal Symphony Orchestran, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Opéra National de Paris, Südwestdeutsche Philharmonie, Royal Chamber Orchestra of Wallonia, New York Classical Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica del Friuli Venezia Giulia, Israel Camerata Jerusalem, Helena Symphony, New European Ensemble ja Lithuanian National Symphony -orkestereiden kanssa. Hän on vieraillut myös muun muassa Unkarissa Pannon filharmonikkojen, Boliviassa National Symphony Orchestran, Kazakstanissa Zhambyl State Philharmonicin, Sloveniassa RTV sinfoniaorkesterin ja Koreassa Suwon Philharmonic Orchestran solistina.

Iivonen on esiintynyt myös muilla kansainvälisesti merkittävillä lavoilla kuten Musée du Louvre, Walt Disney Concert Hall, Tokyo Opera City, Alice Tully Hall Lincoln Center, Teatro Municipal do Rio de Janeiro, Seoul Arts Center ja Jerusalem Theatre. Kapellimestareista Iivonen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lahav Shanin, Leif Segerstamin, Jukka-Pekka Sarasteen, Giancarlo Guerreron, Okko Kamun, Jean-Jacques Kantorowin, Sakari Oramon, Chi-Yong Chung, John Storgårdsin, Vello Pähnin, George Manahanin, Arvo Volmerin, Ari Rasilaisen ja Hannu Linnun kanssa. Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivissa.

Petteri Iivonen on tuttu näky myös kamarimuusikkona partnereinaan muun muassa Elisabeth Leonskaja, Matti Salminen, Michel Lethiec, Clive Greensmith, Atar Arad, Nobuko Imai, Hagai Shaham, Frans Helmerson, Monica Groop, Regis Pasquier, Arto Noras, Paul Neubauer, Lilli Paasikivi ja Martin Beaver sekä lisäksi mm. Emerson-, Michelangelo- ja Tokyo-kvartetit. Iivonen on Sibelius Piano Trion perustajajäsen, joka sai ensilevyllään Latinalaisen Grammy-ehdokkuuden kategoriassa Best classical contemporary composition.

Karolina Blaberg Stiftung mahdollistaa Iivosen käyttöön G.B.Guadagnini-viulun vuodelta 1746.

Matti Koponen, viulu

Matti Koponen aloitti viuluopinnot kolmevuotiaana Marja Olamaan johdolla Käpylän musiikkiopistossa. Myöhemmin Koponen siirtyi Seppo Tukiaisen opppilaaksi Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle. Akatemian esittävän säveltaiteen linjalla opettajana toimi Päivyt Meller.

Matti Koponen on toiminut freelancerina monissa Suomen ammattiorkestereissa. Hänellä on ollut pitkäaikaisia sijaisuuksia muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Lapin kamariorkesterissa, jossa hän toimi 2. viulun äänenjohtajana syyskaudella 2013. Koponen toimi vuodet 2014-2018 Lappeenrannan kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina. Elokuussa 2018 Koponen aloitti Turun filharmonisen orkesterin konserttimestarina. Lisäksi Koponen toimii yhtenä Savonlinnan oopperajuhlaorkesterin konserttimestareista.

Koponen esiintyy ahkerasti kamarimuusikkona. Viime vuosina hän on ollut kysytty esiintyjä muun muassa Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla, Sysmän suvisoitossa sekä Kaakon kamarimusiikkijuhlilla.

Ville Koponen, viulu

Ville Koponen (s. 1986) aloitti viulunsoiton nelivuotiaana Käpylän Musiikkiopistossa Marja Olamaan oppilaana. Vuonna 1998 hän pääsi Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle ja vuonna 2005 orkesterisoitinten osastolle. Molemmissa häntä opetti Seppo Tukiainen. Vuonna 2000 Ville voitti Jyväskylän viulukilpailujen nuorten sarjan ja vuonna 2004 hän esiintyi Eurovision Nuoret Solistit -kilpailun Suomen finaalissa RSO:n solistina. Ville on osallistunut myös useille mestarikursseille, joita ovat pitäneet muun muassa Regis Pasquier, Vilmos Szabadi, Mihaela Martin ja Jaakko Kuusisto.

Kamarimusiikkia Ville on soittanut nuoresta pitäen  monissa eri yhtyeissä, ja kilpailumenestystäkin saavutettiin kesällä 2009, kun Postiglione -jousikvartetti jossa hän toimii 1. viulistina,  voitti kansainvälisen ”Night and Sun” -jousikvartettikilpailun Rovaniemellä. Orkesterimusiikkona Ville on soittanut muun muassa Sinfonia Lahdessa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa, jossa hän toimi toisena konserttimestarina kevätkaudella 2009. RSO:n kakkosviulusektioon hänet kiinnitettiin syksyllä 2013.

Kirsikka de Leval Jezierski, alttoviulu

Kirsikka de Leval Jezierski aloitti viulunsoiton viisivuotiaana. Myöhemmin hän vaihtoi soittimekseen alttoviulun. Hän osallistui nuorena moniin kilpailuihin menestyksekkäästi. Vuosina 1990-1997 hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja jatkoi myöhemmin opintojaan Tabea Zimmermannin oppilaana Frankfurtin musiikin ja esittävien taiteiden akatemiassa. 

Kirsikka de Leval Jezierski opiskeli myös Berliinin filharmonikkojen Karajan-akatemiassa kaksi vuotta. Tuona aikana hän esiintyi Junge Deutsche Philharmonie -orkesterin solistina sekä monien muiden kamarimusiikkiyhtyeiden kanssa. Hän kuului myös Hessenin radion sinfoniaorkesteriin ja työskenteli säännöllisesti alttoviulistina Berliinin filharmonikoissa sekä Berliinin oopperassa.  Vuodesta 2003 hän on työskennellyt Berliinin Deutsche Oper’issa, missä hän nyt on sooloalttoviulistina.  

Eriikka Nylund, alttoviulu

Eriikka Nylund aloitti viuluopinnot 5-vuotiaana kotikaupungissaan Kotkassa. 10 vuotta myöhemmin opinahjo vaihtui Sibelius-Akatemiaan ja soitin alttoviuluun jossa opettajana toimi Teemu Kupiainen. Lisäopintoja hän suoritti Salzburgissa sekä Baselissa Thomas Rieblin ja Hatto Beyerlen johdolla. Eriikka oli jousikvartetti Meta4:n jäsen vuosina 2000-2006 jolloin kvartetti mm. voitti ensimmäisen palkinnon Dimitri Shostakovits-kilpailussa Moskovassa. Vuonna 2001 hän sai ensimmäisen palkinnon Helsingin pohjoismaisessa alttoviulukilpailussa.

Vuodesta 2007 Eriikka on työskennellyt Ruotsin radion sinfoniaorkesterin sooloalttoviulistina. Hän on esiintynyt usein myös orkesterinsa solistina, kantaesittäen monta teosta. Eriikka on aktiivinen orkesteri- ja kamarimuusikko ja esiintynyt Pohjoismaissa sekä ympäri maailmaa lukuisilla festivaaleilla. Hänen soittimensa on Järnåker-säätiön omistama Cerruti-alttoviulu.

Samuli Peltonen, sello

Samuli Peltonen aloitti sellonsoiton vuonna 1989 Etelä-Pohjanmaan musiikki­opistossa Seinäjoella Ferenc Gyimesin ja Jussi Peltosen johdolla. Turun taideakatemiassa hän opiskeli vuosina 1998–2002 Timo Hanhisen oppilaana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 2002–2010 professori Arto Noraksen luokalla, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi vuonna 2011. Peltonen on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Fred Sherry, Heinrich Shiff, Gary Hoffman, Tsuyoshi Tsutsumi, Torleif Thedeen, Frans Helmersson, Martti Rousi ja Marko Ylönen.

Tällä hetkellä Samuli Peltonen toimii Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa. Kevätkauden 2015 Samuli toimi soolosellistinä Royal Danish oopperassa, syksyt 2016 ja 2017 Opera Australian soolosellistinä melbournessa ja Sydneyssä. Vuosina 2006–2016 Samuli soitti Helsingin kaupunginorkesterin riveissä.

Samuli Peltonen on esiintynyt usean suomalaisen orkesterin mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tapiola sinfoniettan, Oulu sinfonian sekä Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereiden solistina. Peltonen on myös esiintynyt mm. English Chamber Orchestran solistina, Itämeri-festivaalilla Tukholmassa sekä Puolassa Czestochowassa Bronislaw Huberman Festivalilla. Hän on esiintynyt myös monipuolisena kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa mm. Yhdys­valloissa, Australiassa, Espanjassa, Islannissa, Saksassa, Tanskassa ja Virossa, ja on tuttu näky kesän kamarimusiikki-festivaaleilla.

Samuli Peltonen on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle, levyttänyt Uuno Klamin Tseremissiläisen fantasian Helsingin kaupungin­orkesterin solistina. Sibelius Piano Trion debyyttialbumin on julkaissut Yarlung -records.

Samuli Peltonen on voittanut 2. palkinnon Baltian ja Pohjoismaiden välisissä duo-kilpailuissa sisarensa Anna-Mari Peltosen kanssa vuonna 2004. Pariisin Rostropovits -kilpailuissa 2009 hän oli semifinalisti. Vuonna 2006 hän saavutti 1. palkinnon Turun kansallisissa sellokilpailuissa, ja vuonna 2007 4. sijan Paulon kansainvälisissä sellokilpailuissa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Krystof Penderecki -sellokilpailun Puolassa, jossa hänet palkittiin myös erikoispalkinnolla parhaasta K. Pendereckin konserton esityksestä.

Samuli Peltosen instrumentti on Giovanni Grancino -sello vuodelta 1702.

Tuomas Ylinen, sello

Tuomas Ylinen (1982) aloitti sellonsoiton opiskelun Csaba Szilvayn johdolla Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuosina 1995-2001 hän opiskeli Hannu Kiiskin johdolla Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Hän jatkoi opintojaan Akatemian solistisella osastolla Marko Ylösen luokalla. Hän on opiskellut myös professori Young-Chang Chon johdolla Folkwang Hochschulessa Essenissä. Hän on osallistunut Truls Mörkin, Gary Hoffmanin, Steven Isserlisin ja Frans Helmerssonin mestarikursseille. Ylinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011.

Ylinen voitti Turun sellokilpailun 2002 ja sai erikoispalkinnon parhaasta Magnus Lindbergin tilausteoksen esityksestä. Vuonna 2004 Ylinen voitti neljännen palkinnon Pablo Casals-sellokilpailssa Kronbergissa. Ylinen on konsertoinut sekä solistina, että kamarimuusikkona Suomen lisäksi mm. Englannissa, Ranskassa, Saksassa,Ruotsissa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa.Hän on esiintynyt mm.Frankfurtin ja Helsingin radion sinfoniaorkesterin, Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun, Lappeenrannan, Joensuun, Mikkelin ja Lohjan kaupunginorkesterien, Sinfonia Lahden, Jyväskylä Sinfoniettan, Pori sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan, Katariinan kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina. Hän on soittanut solistina mm. Jorma Panulan, Okko Kamun, Mikko Franckin, John Storgårdsin, Pietari Inkisen, Hannu Linnun, Susanna Mälkin, Ari Rasilaisen, Petri Sakarin, Tibor Boganyin, Grant Llewellynin, Atso Almilan, Jukka Iisakkilan, Esa Heikkilän ja Jan Söderblomin johdolla.

Kamarimuusikkona Ylinen on esiintynyt mm. Kuhmon, Naantalin, Turun ja Oulun musiikkijuhlilla. Hän on myös Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti. Ylinen on aktiivinen opettaja. Hän toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa ja pitää mestarikursseja. Hänet kutsuttiin Turun sellokilpailujen juryyn 2014.

Ylinen perusti vuonna 2004 trion yhdessä viulisti Pietari Inkisen ja pianisti Valeria Resjanin kanssa. Trio on pitänyt runsaasti konsertteja ja esiintynyt monilla musiikkijuhlilla. Trion Lontoon debyyti St John´s Smith Square konserttisarjassa sai erinomaiset arvostelut maineikkaassa Strad-lehdessä. Trio on esiintynyt myös maineikkaassa Wigmore Hallissa syyskuussa 2007. Trion ensilevy julkaistiin joulukuussa 2006.

Ylisen soitin on Giovanni Grancino-sello vuodelta 1704.

Maria Krykov, kontrabasso

Maria Krykov syntyi Helsingissä vuonna 1992 suomalais-venäläiseen perheeseen. Pyrkiessään 6-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiperuskouluun, annettiin hänelle mahdollisuus valita muutamasta soittimesta mieleinen. Maria osoitti soittoluokan isointa instrumenttia – kontrabassoa. Tämä valinta oli alku hänen musiikkiuralleen opettajana Lasse Lagercrantz.

Tällä hetkellä Maria Krykov toimii Helsingin kaupunginorkesterin varaäänenjohtajana ja suorittaa konzertexamentutkintoa Hanns Eisler musiikkikorkeakoulussa Berliinissä opettajanaan Berliinin Philharmonikkojen soolobasisti Matthew McDonald. Maria Krykov on saanut lukuisia palkintoja eri kansainvälisissä musiikkikilpailuissa, kuten Bottesini Competition (2019), Leoš Janáček International  Competition (2018), International Intrumentalwettbewerb Markneukirchen (2017), Sperger Wettbewerb (2016), 1. International Double Bass Competition Ankara (2015). Lisäksi Maria on ollut ARD:n semifinalisti vuonna 2016.

Maria on saanut soittaa mm. seuraavien orkestereiden solistina Munich Chamber Orchestra, BadenBaden Philharmonic Orchestra, Seinäjoen kaupunginorkesteri. Orkesterimuusikkona Maria Krykov on päässyt vierailemaan maailmankuuluissa orkestereissa, kuten Berliner Philharmoniker, Royal Concertgebouw, Deutsches Symphonie-Orchester ja Mahler Chamber Orchestra. Vuodesta 2012 lähtien Maria Krykov on ollut nuorena taiteilijana Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla. Maria on myös soittanut Guy Brausteinin Clasclas-festivaaleilla Espanjassa.

Vuoden 2018 syksyllä, Hampurissa, Maria Krykoville myönnettiin Ritter-palkinto erinomaisista saavutuksista. Tänä syksynä Suomen kontrabassoklubi nimesi Krykovin vuoden basistiksi. 

Tuomas Turriago, piano

Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Tuomas Turriagon (s. 1979) uraa on siivittänyt kyltymätön intohimo ja rakkaus musiikkiin, soittimesta, tyylistä ja genrestä riippumatta. Hänen pianistin uransa on ollut kamarimusiikkipainotteinen ja lisäksi hän on toiminut säestyksen lehtorina TAMKissa vuodesta 2004 ja kamarimusiikin tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2019. Hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden solistina ja soittanut lukuisilla suomalaisilla musiikkijuhlilla ja eri puolilla maailmaa. Hän on ollut aktiivinen nykymusiikin puolestapuhuja sekä pianistina että kapellimestarina, ja hän on kantaesittänyt lukuisien säveltäjien teoksia, mm Cecilia Damström, Minna Leinonen, Maria Kallionpää, Paavo Heininen, Mikko Heiniö ja Juha Leinonen.

Turriagon 45 teosta käsittävään sävellystuotantoon kuuluu mm. kaksi kamarioopperaa, kaksi pianosonaattia, sonaatit tuuballe ja pianolle, trumpetille ja pianolle, käyrätorvelle ja pianolle, alttosaksofonille ja pianolle, huilulle ja pianolle, nokkahuilulle ja cembalolle sekä soolokitaralle, kaksi jousikvartettoa sekä sinfonia jousille. Hänen musiikkiaan ovat kustantaneet Fennica Gehrman ja Uusinta Kustannus.

Tuomas on toiminut vuodesta 2010 säännöllisesti TampereRawn ja TAMK/Musiikin kapellimestarina, on Tampereen Kamarioopperayhdistyksen perustajajäsen ja kapellimestari ja on johtanut lisäksi mm. Vaasan, Seinäjoen ja Mikkelin kaupunginorkestereita, sekä Tampere Chamberia ja Tampere Filharmonian Vaskia.

Tuomas on levyttänyt Alba ja Pilfink  -levymerkeille. Hänet nimettiin kesällä 2019 ehdolle Suomen Musiikkikustantajien Liiton Vuoden taidemusiikin Säveltäjän palkinnon saajaksi.

Hänen työtään ovat tukeneet mittavilla apurahoilla mm Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica -säätiö.

Liisa Malmivaara, piano

Liisa Malmivaara on opiskellut pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin, Sibelius-Akatemiassa (MuM 2004) Hui-Ying Tawaststjernan, Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa José Ribéran ja Sweelinck-konservatoriossa (Music Post graduate 2000) Naum Grubertin johdolla. Lisäksi hän on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Olli Mustosen, Emanuel Krasovskyn, Fou Ts’ongin ja Murray Perahian mestarikursseille. 

Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisissä pianokilpailuissa 1992 ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa 2001. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona mm. Josef Hofman -festivaaleilla Puolassa, Nurmeksen Nuori musiikki -festivaaleilla, Lemin musiikkipäivillä, Mäntän musiikkijuhlilla ja Pianoaura-festivaaleilla. Liisa Malmivaara toimi Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2003-2017. Nykyään hän opettaa kamarimusiikkia ja pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa. Kaakon Kamarimusiikissa Liisa on ollut mukana vuodesta 2015 lähtien.

Erik Rousi, bassobaritoni

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassobaritoniäänestään. Hänen ohjelmistonsa kattaa teoksia laaja-alaisesti barokki- ja lied-musiikista aina raskaaseen saksalaiseen romanttiseen oopperaan. Rousin vokaalitekniikka on saanut tunnustusta “suvereenina” ja “vakuuttavana,” kun taas hänen tulkintojaan on luonnehdittu “erittäin vahvoiksi” ja “salin energialla ja lämmöllä täyttäviksi”.

Rousin merkittäviin oopperarooleihin lukeutuvat mm. Rocco (Beethoven: Fidelio), Figaro (Mozart: Le nozze di Figaro), Scarpia (Puccini: Tosca), Filippo II (Verdi: Don Carlo), Daland (Wagner: Der fliegende Holländer), Der Wanderer (Wagner: Siegfried), Wotan (Wagner: Das Rheingold), Wotan (Wagner: Die Walküre) ja Kaspar (Weber: Der Freischütz).

Rousi on opiskellut Wienin kaupungin musiikkiykiopistossa (MA/2018) prof. Angelika Kirchschlagerin oppilaana ja Metropolia AMK:ssa (BA/2016) prof. Seppo Ruohosen ja Marjut Hannulan ohjauksessa. Vuodesta 2019 alkaen hän on harjoitellut raskaampaa bassobaritoniohjelmistoa Juha Uusitalon kanssa.

Laulajantyönsä ohella Erik Rousi toimii Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana. Hän oli myös Lemin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja vuosina 2020-2022.

Club for Five, lauluyhtye

Club For Five on Suomen suosituin a cappella -yhtye. Vuodesta 2000 toiminut lauluyhtye on tullut tunnetuksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. ”Clubin” musiikki ei rajoitu vain yhteen tiettyyn tyylilajiin – yhtye on mukavuusalueellaan niin jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin alueella.

Tämä virtuoottinen viisikko (Maija Sariola – sopraano, Saima Haapanen – altto, Jouni Kannisto – tenori, Juha Viitala – baritoni ja Tuukka Haapaniemi – basso) on julkaissut 13 studioalbumia, joista 6 on myynyt kultaa. Club For Fiven esiintymiset ovat täynnä koskettavaa tulkintaa, oivaltavaa huumoria, suvereenia osaamista ja valloittavia soolosuorituksia.

Ulla Laisi, kuvataiteilija ja kertoja

Virolahtelainen Ulla Laisi on luokanopettaja, kuvataiteilija, rentoutusvalmentaja ja lasten joogaohjaaja. Valmistuttuaan kuvataiteilijaksi hän on harjoittanut aktiivista näyttelytoimintaa luokanopettajan työn ohella. Hän on pitänyt kahdeksan yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin.

Joogaohjaajana Ulla on toiminut vuodesta 2022 lähtien. Ullan kursseille voit osallistua Virojoella Taidekeskus Kissankulmassa. Lisätietoa löydät taidejarela.com -sivustolta.